Content is King

Je kunt nog zo spetterend een nieuwsbrief lanceren, zonder een bladformule en een seizoensplanning verval je al snel in herkauwen. Als je elk seizoen meldt dat de nieuwe collectie binnen is, op welke dagen je gesloten bent en dat er een actie is, dan maak je een veredelde
agenda.

Wat je wilt is klanten binden, zorgen dat ze zich thuis voelen bij je. Dat bereik je met leuke, afwisselende content, die je makkelijk elke editie kunt updaten, het hele jaar door. Zonder dat elke editie je dagen werk kost.

Praktijkvoorbeeld: je hebt een kapsalon
• Trend
Bespreek in elk nummer een trend in de haarmode. Een snit, een
seizoenskleurtje, een extension etc.

• Personeel
Heb je personeel? Geef ze om de beurt de ruimte om een kleine bij-
drage te leveren. Juist in bedrijven waar veel draait om sociale contacten vinden klanten het leuk om meer te lezen over de hobby van een kapster of haar favoriete tv-programma. Het is een gegarandeerde hit.

• Producten
Vaak verkoop je haarverf en andere haarverzorgingsmiddelen. Zet er elke nieuwsbrief eentje in de etalage. Bied een bestelmogelijkheid.

• Acties
Heb je een spaaractie? Ruim hier een vaste plek voor in waar elke lezer zijn actuele spaarsaldo ziet. We doen niets liever dan sparen.

• Klanten
Zijn je klanten blij met hun kapsel? Vraag ze een selfie te maken voor de nieuwsbrief en beloon ze met een kadobon voor een luxe shampoo. Geen betere reclame voor je zaak dan een leuke foto met een goede review.

• Humor
Vergeet de humor niet! Vraag mensen naar die ene coupe die ooit hip was maar waar ze nu smakelijk om moeten lachen. Een fotootje uit het familiealbum erbij en je creëert voor je lezers een feest der herkenning.